Містить ртуть: яку рибу краще не вживати

Деякі види риби можуть бути вкрай небезпечними для організму людини.
Містить ртуть: яку рибу краще не вживати
Ілюстративне фото / Getty Images

Багато українців люблять рибу та часто її їдять. Вважається, що цей продукт багатий на різноманітні корисні елементи. Однак деякі види дуже небезпечні. Розповідаємо, яка риба може зашкодити здоров'ю.

Читайте також:

Так, макрель, яку ми звикли їсти копченою чи солоною, виявляється, дуже шкідлива. У цій рибі міститься багато ртуті, небезпечної для людини. При частому вживанні макрелі речовина накопичується в організмі, що може призвести до негативних наслідків.

Також краще виключити зі свого раціону великоокого тунця. Риба дуже популярна, але вона теж містить ртуть. Цей хімічний елемент з'являється в рибі внаслідок забруднення води викидами з промислових об'єктів.

Читайте також:

Від цих видів риб варто відмовитися, щоб не було проблем зі здоров'ям. Крім того, експерти рекомендують зменшити вживання форелі, дорадо, сибаса та коропа.

При цьому лосось, річкову форель, морський окунь, оселедець, креветки, краби, устриці та анчоуси можна вживати декілька разів на тиждень.

Раніше ми писали, що споживач має право на отримання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого та компетентного вибору.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK